Безплатна доставка в Европа за покупки над 1000 лв.
Промоции
За поръчка 0888204961
Безплатна доставка за продукти над 250 лв.
На изплащане за стоки над 250 лв.

КАКВО Е ВАЖНО ЗА ИЗБОРА НА МАТРАК, КОГАТО СТЕ АЛЕРГИЧНИ…

През пролетта цъфтежът на растенията понякога оказва негативно влияние на хората, склонни към алергии. Освен външните фактори, алергени могат да се образуват и в дома. Спалнята не е изключение, особено като се има предвид, че човек прекарва в сън 1/3 от денонощието.

Всички елементи от обзавеждането, които са с текстил, могат да задържат прах и да предизвикват алергии. Това важи и за покритието на матрака.

Въпреки използването на чаршаф, алергените не могат да бъдат напълно овладяни, ако текстилът не е обработен специално. С течение на времето матракът започва да задържа влага и прах, да образува мухъл и създава благоприятна среда за развитие на бактерии. Всичките тези фактори могат да активират алергични реакции и да нарушат качеството на съня – въртене, трудно заспиване, кихане и кашляне през нощта, възпалени дихателни пътища и други.

 

Какво да изберете?

За да се възползвате максимално от повече опции в един продукт, търсете двулицев матрак. Двулицевите матраци имат по-добра циркулация на въздух, което пречи на задържането на прах и влага и образуването на акари. Ако се комбинира и с качествена подматрачна рамка, матракът ще е не просто по-удобен, но и ще се поддържа по-хигиенична среда на сън.

Що се отнася до възглавницата, на първо място по причинители на алергии са пухените възглавници. Те задържат влага и прах и могат да образуват мухъл и плесен и затова не се препоръчват за хора с алергии. Възглавниците от мемори пяна по-рядко имат този негативен ефект, тъй като при тях се влагат технологии за проветривост (технология Air), които поддържат вътрешността на възглавницата суха и не задържат прах и акари.

Вече споменахме, че текстилът на матрака или възглавницата може да се третира специфично срещу алергии. Такива третировки включват:

  • Обработка със сребърни йони спомага за естествено антиалергична среда и не позволяват задържането на прах и миризми.
  • Иновативната Graphene мемори пяна е обогатена с частици графен, който не задържа статично електричество и отблъсква праха и замърсяванията
  • текстили от естествени материали – памук, бамбук, Алое Вера, Теncel. Те са естествени антиалергени и поддържат средата за сън суха и здравословна.

Допълнителни екстри

Висококачествените матраци и възглавници идват и със сваляеми калъфи, които могат лесно да се поддържат в домашни условия. Почистването им осигурява още по-хигиенична среда за сън. По този начин се предотвратява натрупването на прах, акари и други дразнители, както и се почистват попадналите отвън полени от растения.

Протекторът е аксесоар, който значително удължава издръжливостта и живота на матрака, като го предпазва от замърсявания, влага и прах. Комбиниран с добра подматрачна рамка, протекторът ще запази матрака в идеално състояние и ще намали значително дискомфорта от алергични реакции.

МАТРАЦИ КЛАСИК предлада широк спектър от матраци и възглавници  с антиалергична третировка, материалите в текстила ги правят подходящи за хора с алергия. Насладете се на приказен сън без дискомфорт, дори през пролетта!