Безплатна доставка в Европа за покупки над 1000 лв.
Промоции
За поръчка 0888204961
Безплатна доставка за продукти над 250 лв.
На изплащане за стоки над 250 лв.

КАК ДА СЕ ГРИЖИТЕ ПРАВИЛНО ЗА МАТРАКА?

Правилната грижа за матрака е от особено голямо значение, за да може матракът да Ви служи дълго време и комфортът от него да не се промени. Има няколко стъпки, които да следвате и които ще осигурят дълъг живот на матрака Ви и спокоен сън за Вас.

Почистване

В общия случай няма да можете да изперете матрака си по традиционния начин. Това обаче не означава, че не можете да го почиствате. Матраците със сваляеми калъфи, дори и тези с мемори пяна, могат да бъдат почиствани на сухо химическо чистене.

Ако трябва да премахнете петно, използвайте студена вода и щадящ препарат. Разпенете хубаво и нанесете леко пяната само върху петното. Избършете леко с подходяща кърпа. Ако е необходимо, повторете.

Съществуват и калъфи, които могат да се перат на ниска температура в пералня, но е важно да разгледате етикета на продукта или да се обърнете към производителя преди да опитате.

Обръщане

Всички двулицеви матраци могат да бъдат използвани и от двете страни. Те обичайно предлагат две нива на комфорт – едната е по-твърда, а другата по-мека. Препоръчва се редовно (2 пъти в годината) да обръщате матрака с второто лице нагоре.

Завъртането по оста глава-крака също ще удължи живота на матрака. Особено важно за матраците от мемори пяна, това предотвратява деформация на пяната.

Аксесоари и правилна употреба

Използването на матрака по коректен начин и с правилните аксесоари е ключово за издръжливостта му. Той трябва да се използва с подматрачна рамка – освен, че добавя към комфорта на матрака, рамката не позволява задържането на влага и прах и възпрепятства образуването на мухъл. Фактори като влагата, мухъла и праха са предпоставки за образуване на алергии и нарушения в съня.

В случай, че няма възможност да се използва подматрачна рамка и матракът е върху плътна основа, е добре той да се вдига и проветрява, за да сте сигурни, че няма задържана влага.

Протекторът е друг важен аксесоар. Той не позволява хлъзгането на чаршафите и предпазва от замърсявания и течности. Особено подходящ за употреба е протекторът на бебешкия матрак – така ще си гарантирате, че замърсявания няма да проникват в матрака и той ще остане в най-добрия си вид за Вашето дете.