Безплатна доставка в Европа за покупки над 1000 лв.
Промоции
За поръчка 0888204961
Безплатна доставка за продукти над 250 лв.
На изплащане за стоки над 250 лв.

ПРЕДПОЧИТАНАТА ПОЗА ЗА СЪН – КАКВО ИЗДАВА ЗА ХАРАКТЕРА ВИ?

По време на сън тялото се изразява по начин, който не може да бъде контролиран, както в будно състояние. Позата, в която спите, може да се тълкува като израз на определени черти на характера. Вижте най-често срещаните пози за сън и техните тълкувания, според експерти по невербална комуникация.

Ако заспивате в една поза, а да се събуждате в друга, това може да означава, че се въртите често. Позицията на сън може да се влияе и от образите, които сънувате и затова да се намирате в различна част на леглото всеки път.

Ембрионалната поза е сред предпочитаните странични пози и е характерна за чувствителните натури, които спят гушнати в себе си, предпазвайки се от околния свят. Позицията изразява вътрешната емоция, дори и ако човекът наяве се опитва да се представи по-скоро като непукист. Позата “ембрион” е и предпочитана женска поза, тъй като позволява пълна релаксация.

Ако сте двама

Ако имате партньор и предпочитате да спите гушнати, това говори за истинска близост и интимност. Двойките, които се чувстват спокойни и уверени във връзката си, изразяват това и на сън – например прекарват известно време гушнати, след което всеки отива към своя ъгъл на леглото. Това показва, че сте близки без обаче никой да губи идентичността си. Ако с партньора си спите на разстояние, но все пак близо един до друг, то това говори за баланс в отношенията ви, в които никой не пречи на другия и живеете в хармония.

Интересна е позата тип ствол на дърво или дънер – легнали настрани, ръцете са паралелни до тялото. Тя се асоциира с комуникативни и социални хора, които обаче могат да проявят наивност в общуването си други хора.

Ако спите по гръб, най-разпространените пози са две – с ръце до тялото или разперени встрани. Първата поза е често срещана при дискретни и подредени хора, които обичат реда. Втората поза, позната още като “Витрувиански човек” характеризира личности, които са отворени към комуникация с околните, търсят контакти и лесно завързват приятелства.

Още интересни теории

Попринцип, движението по време на сън е нормално и е естественият начин на тялото да подсигури, че не оставате с цялата си тежест върху някоя част от тялото твърде дълго. Все пак, ако се будите често и не можете да намерите удобна позиция, проблемът може да е в матрака ви. Удобният и качествен матрак ще ви гарантира бързо заспиване и непробуден сън, които са от съществено значение за пълноценния живот.

Позицията на спане “Търсещият човек” се изразява в това, че лежите настрани, с протегнати напред ръце, сякаш се опитвате да достигнете нещо или някого. Хората, спящи по този начин, обичайно са любознателни и не се страхуват от това да търсят всякаква допълнителна информация, която да подкрепи разбиранията им.

Спането по корем също е често срещано и така обичайно спят нетърпеливите и емоционални личности. Ако прибягвате към тази поза, макар и да не е обичайната ви, това може да се дължи на прекомерен стрес или нервност в конкретния момент от живота ви. Ако пък това е любимата ви поза за спане, то вероятността да реагирате на ситуации емоционално и избухливо, е голяма. Вариация на тази позиция е т.нар “свободно падане” – с раздалечени от тялото крайници, сякаш скачате с парашут.

Не забравяйте да помислите и за възглавницата. Ако вашата е неудобна, е възможно да причинява болка или да не можете да намерите удобна поза за сън дълго време. Ако подозирате, че възглавницата ви не е качествена, изпробвайте различни варианти като височина, пълнеж и форма и легнете върху матрак с твърдост, подобна на този вкъщи. Така най-добре ще можете да разберете как ще се чувствате докато спите.